Putterstraat 92 5256 AP Heusden | T 0416 66 24 98 | E info@detorenheusden.nl
Eerlijk genieten!

Wij houden van allerlei soorten en stijlen van eten maar zijn vooral erg gek op de Hollandse keuken, geïnspireerd door het landbouw en veeteelt verleden van Nederland. De keuken kan al verschillen van streek tot streek en iedere provincie of stad heeft wel zijn specifieke producten..

Door het koloniale verleden hebben veel gerechten hun oorsprong hieraan ontleend. Maar ook uit de franse, Italiaanse, Griekse Duitse en Spaanse keuken zijn gerechten en of ingrediënten overgenomen. Er werd toen nog niet gewerkt met pakjes en zakjes en werd alles in eigen keuken bereid. Wij werken met onze keuken ook graag op deze manier en zoeken onze inspiratie voor de menu’s dicht bij huis.

Onze voorouders hebben er zeker voor gezorgd dat de Hollandse keuken ook culinair weer betekenis kreeg. Daar stond het vlees nog op een petroleumbrander uren te pruttelen.  Oer Hollands en authentiek is een mooie omschrijving maar ‘Nostalgie’ dit woord zorgt toch voor een glimlach en goede herinneringen………

De basis voor de kaart wordt gevormd door het hoofdgerecht van Vlees of Vis, vergezeld door diverse bijgerechten. We houden hierbij rekening met de seizoenen en maken ook graag gebruik van het koloniale verleden en schuwen niet om af en toe een grens over te steken.